Windturbines verplicht afgebroken

In Portugal zijn in 2006 een viertal windturbines binnen 650 meter van een boerenbedrijf geplaatst. Direct na opstart kregen mens en dier problemen. Een half jaar later werden de ouders van het 12 jarige kind door de schoolleiding gevraagd, waarom de schoolprestaties de laatste tijd zo slecht waren. Zij kwamen uiteindelijk terecht bij de universiteits-kliniek van Lissabon. Daar werd door Prof. M. Alves- Pereira vastgesteld, dat het kind symptomen vertoonde van VAD (=Vibro Acoustic Disease) Moeder en kind verhuisden, waarna het kind herstelde. Noodgedwongen zette de vader zijn paardenhouderij voort, waarbij zijn gezondheid zienderogen achteruit ging.
De gerechtelijke procedure, die hierna volgde heeft in april 2014 een voorlopig einde gekregen. De Rechtbank woog het persoonlijk belang (=recht op leven) af tegen de legitieme zakelijke belangen van de turbine eigenaren.

De Rechtbank besloot, dat het recht op leven belangrijker was, en verplichtte de windturbine eigenaren de turbines af te breken en tot het betalen van een schadevergoeding.

Portugese Supreme Court Orders Four Wind Turbines Remove


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*