windpark

Achter de schermen is hard gewerkt bij WindNEE

Na de uitspraak van de Raad van State in februari 2018 moest WindNEE zich bezinnen op haar rol als actiegroep en stichting die opkomt voor de belangen van de omwonenden van het windpark Oostermoer.

De centrale vraag was of wij ons moesten blijven richten op actievoeren tegen het windpark of onze energie moesten steken in het opkomen voor de belangen van de omwonenden.

Wij zullen ons blijven verzetten tegen de komst van het windpark, maar zullen ons moeten aanpassen aan de realiteit; de politiek laat ons in de steek, de overheid en Raad van State trekken zich niets aan van de belangen van de omwonenden.

Wij concentreren ons nu op het voorzetten van de juridische strijd in de vorm van een civiele procedure tegen de initiatiefnemer en zijn nauw betrokken bij het oprichten van een omgevingsadviesraad en zullen daar ook zitting in nemen. Deze omgevingsadviesraad zal in gesprek gaan met de eigenaren van het windpark om bestrijding van overlast, communicatie en niet in de laatste plaats de besteding van het gebiedsfonds zo goed mogelijk te regelen.

Op 12, 14, 19 en 20 februari 2019 vinden in Nieuwediep, Gieterveen, Gasselternijveenschemond en Gasselternijveen informatie avonden plaats over de omgevingsadviesraad. Omwonenden van het windpark Oostermoer hebben daarvoor een uitnodiging van de gemeente Aa en Hunze gehad.

Ook zijn wij bezig de civiele procedure verder uit te werken. Wij vragen alle deelnemers hun deelname aan ons te bevestigen. Ook kunt u zich als nieuwe deelnemer inschrijven.